رشته الکتروتکنیک یکی از رشته‌های مدارس فنی و حرفه‌ای در زیر شاخه صنعت/گروه برق و رایانه می‌باشد. رشته برق دارای شاخه‌های مختلف است که یکی از آنها رشته الکتروتکنیک یا همان برق صنعتی است که تمام افرادی که در این زمینه مشغول به تحصیل هستند بعد از کسب تخصص کافی می‌توانند برای تعمیر و نگهداری انواع ماشینهای صنعتی یا شبکه‌های الکتریکی و همچنین تعمیر و راه اندازی مدارها و یا تأسیسات الکتریکی و یا سرپرستی در کارگاه‌هایی خاص مشغول به فعالیت شوند.
در هنرستان در کنار دروس عمومی، دروس تخصصی متفاوتی همچون، طراحی و سیم کشی برق ساختمان‌های مسکونی ، طراحی و نصب تاسیسات حفاظتی و ساختمان های هوشمند، نصب و تنظیم تابلوهای فشار ضعیف، طراحی و نصب تاسیسات جریان ضعیف، کابل کشی و سیم پیچی ماشین‌های الکتریکی، طراحی و اجرای رله‌های قابل برنامه ریزی، ریاضی، فیزیک و شیمی تدریس می‌شود.
الکتروتکنیک بخش دیگری از برق است که در آن معمولاً مدارهایی با ولتاژ و قدرت بالا مورد بررسی و آنالیز قرار می‌گیرند. و بیشتر قطعات خاصی مانند انواع کابل‌ها، موتورهای الکتریکی، تابلو برق‌های بزرگ و صنعتی مورد بررسی قرار می‌گیرند.
به طور خلاصه اگر بخواهیم مشاغل این رشته را دسته بندی کنیم می‌توان آن را به دو دسته تقسیم کنیم. دسته اول شغل‌هایی که با عنوان برقکار عمومی شناخته می‌شوند مثل برقکاری ساختمان و نقشه‌کشی برق و تابلوسازی برق و دسته دوم شغل هایی است که به آن برقکار صنعتی گفته می‌شود که شامل شغل‌هایی مثل تابلوسازی فشار قوی، سیم پیچی موتورهای الکتریکی و راه اندازی آنها اشاره دارد.