رشته الکترونیک یکی از رشته‌های صنعتی مادر محسوب می‌شود و تمام علوم و فنون موجود به نحوی با این علم پیوند خورده‌اند به نحوی که از وسایل روزمره زندگی تا پیچیده‌ترین فن‌آوری‌های فضایی حضور این علم به وضوح قابل مشاهده است. بی‌شک برای یافتن جایگاه مناسب این علم در کشورمان بایست مبانی آموزش این رشته با استحکام و براساس برنامه‌ریزی علمی پایه‌گذاری شود رشته الکترونیک در هنرستانها از اساسی‌ترین و نقطه‌ شروع مناسب برای فراگیری این علم محسوب می‌شود.
علم الکترونیک همگام با پیشرفت روزافزون تکنولوژی هم اکنون در کلیه امور مربوط به زندگی انسانها رخنه کرده و در حال پیشرفت می‌باشد و در آینده تزدیک کل زندگی انسانها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. هم اکنون رشته الکترونیک مهمترین رشته فنی و مهندسی در دانشگاها و هنرستانها می‌باشد و کسانی که از نظر علم ریاضیات و فیزیک دارای قدرت درک و تحلیل بالاتری هستند در این رشته می‌توانند به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنند . برخلاف ذهنیتهایی که برای بعضی ها پیش آمده در نهایت یک فارغ التحصیل رشته الکترونیک را صرف تعمیرکار لوازم برقی می‌پندارند، در حالیکه اینطور نیست. رشته الکترونیک دارای گرایشهای مختلفی است که همگام با پیشرفت علم روز است مثل مکاترونیک بیوالکتریک وکنترل و... که در آینده نزدیک بازارکار بیشتری در انتظار فارغ التحصیلان این رشته خواهد بود.
هنرجویان در این رشته با دستگاه‌های الکترونیکی اندازه‌گیری ، خواندن نقشه‌های الکترونیکی و جدول‌های مربوطه، طراحی و اجرا و تعمیرات تاسیسات الکتریکی اماکن مسکونی، بیمارستان‌ها و کارخانجات، طراحی و ساخت و تعمیر ترانسفورماتورها، بوبین‌ها و سیم پیچ‌ها ، طرز کار المانهای الکترونیکی و مدارهای ساده، الکنرونیک صنعتی، سیستمهای مخابراتی و ارتباطی، مدارهای دیجیتالی، طراحی و ساخت نقشه‌های الکترونیکی بر روی فیبر چاپی و... آشنا خواهند شد.